Gør din Apple Macbook klar til videresalg

Posted by:

Hvordan gør jeg min Mac klar til salg?

Går du med tanker om at sælge din Mac, så bør du være opmærksom på en række praktiske detaljer, før du indgår en handel. I denne guide kan du læse alt om, hvordan du kan gør din Mac klar til salg.

 

Opret en sikkerhedskopi

Det første du skal foretage dig ved salg af din Mac er at oprette en sikkerhedskopi. Laver du en opdateret sikkerhedskopi, så risikerer du ikke, at dine vigtige data og filer går tabt. Der er flere måder, hvorpå du har mulighed for at oprette en sikkerhedskopi. Det kan du f.eks. gøre med følgende værktøjer:

  • Time Machine
  • iCloud (sikkerhedskopiere musik, fotos og kalendere)

 

Log af iTunes og iCloud

Skal du sælge din Mac, så skal du sørge for at logge af både iTunes og iCloud. Følger du den korte vejledning, kan du logge af begge systemer på ganske få minutter.

iTunes: iTunes -> Vælg butik -> Fjern godkendelse af computer

iCloud: Systemindstillinger -> iCloud -> Fjern markering og Log ud

 

Nulstil din Mac til fabriksindstillinger og geninstaller OS X

Ydermere skal du sørge for at nulstille din Mac til fabriksindstillinger, så harddisken er helt clean. I den anledning skal du også slette og geninstallere OS X. Når du herefter genstarter computeren, vil du blive bedt om at vælge det ønskede land. Når du kommer til dette trin, bør du ikke foretage dig yderligere.

VI har skrevet en guide om at nulstille Apple Mac til fabriksindstillinger, som du bør læse.

 

Overfladisk rengøring og pleje

Skal du sælge din Mac, bør du naturligvis også sørge for, at den ser ordentligt ud. Har du f.eks. dekoreret din Mac med klistermærker e.l., så bør du fjerne det inden salg. Skal den nye ejer have følelsen af en ”ny” Mac, så vil det ikke være hensigtsmæssigt, hvis der er flere brugstegn fra den tidligere ejer. I den anledning bør du også tørre alle overflader af en med en fugtig og ren klud, så din Mac ikke er fyldt med snavs og støv.

 

Denne guide er skrevet af Martin Dyrhøj i samarbejde med https://rito.dk (salg af garn og hobbyartikler på nettet)

 
0
  Se også disse artikler

Add a Comment


CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.