5 Facts om mobiltelefoner & genbrug

Posted by:

5 facts om mobiltelefoner og genbrug
Det kommer nok ikke bag på nogen, at vi køber stadig flere og flere mobiltelefoner. Vi får vores første model i en yngre alder, samtidig med at vi skifter den ud oftere og oftere.

 

65.000 tons mobiler.
Dette er mængden af mobiler, der kasseres årligt. Det er et tal som er svært at forholde sig til, og derfor kan det hjælpe at sætte det i relation til noget man kender.

Det svarer til vægten af 455 blåhvaler. Blåhvalen er som bekendt det største pattedyr der findes, og med sin godt 30 meter lange krop giver den et billede af hvor store mængder der er tale om.

2
Info grafik lavet i samarbejde med Refurb.dk

11% genbruges i dag
Det er i dag 11% af mobiltelefonerne der genbruges. Det betyder med andre ord, at 89% af alle solgte mobiler ender deres liv i en skuffe eller på lodsepladsen.

Ofte er det muligt at bruge den igen, hvis man blot skifter en skærm eller et batteri, og der findes efterhånden rigtig mange små værksteder som kan hjælpe med dette.

Faktisk kan man ofte få en god mønt, hvis man tømmer skuffer og skabe for mobiltelefoner og tablets, og afleverer dem hos et af disse værksteder.

 

Hvad betyder det for miljøet?
Hvis er fjerde person genbruger én mobiltelefon, ville det give den samme miljømæssige effekt, som hvis man fjernede 4 millioner biler fra vejene.

3
Info grafik lavet i samarbejde med Refurb.dk

Det er særligt drivhusgasserne som er farlige, og produktionen af en mobiltelefon producerer en del af disse gasser.
Det siger lidt om den miljømæssige belastning, som den stigende produktion af mobile computere medfører.

 

2 milliarder mobilbrugere på verdensplan
Her i 2016 runder vi 2 milliarder mobilbrugere, og det går særlig stærkt i udviklingslandene.

Afrikanerne og kineserne er for alvor kommet med på kortet, og mange af dem har ikke råd til en bærbar computer, og starter derfor direkte på et mobilt device.

1
Info grafik lavet i samarbejde med Refurb.dk

Det betyder også, at salget aftablets sidste år overhalede den bærbare computer.
Ifølge netkablet.dk skyldes denne tendens desuden, at  børn og ældre har lettere ved at bruge tablets og mobiler, og derfor stiger salget også der.

Touch skærmen er meget til intuitiv, og selv treårige kan finde ud af at ”swipe” og åbne og lukke programmer.

Er man ikke vokset op med computere, kan det være vanskeligt at forstå hele opbygningen og logikken bag, det kender de fleste nok fra vores bedsteforældre. Det er også medvirkende til at salget af tablets er kraftigt stigende, så mormor også kan følge med på Facebook, og sende en e-mail til børnebørnene.

 

Genbrug din mobil med nye Reservedele

Produkt-Guiden_Baerbar-Tastatur-Batteri-Ram-SSD

 
0
  Se også disse artikler

Add a Comment


CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.