Tre simple trin til billigere bredbånd

Posted by:

Bredbånd er en af de faste udgifter, der ikke rigtig er nogen vej ud om. Dog er der stadigvæk rigtig mange danskere, der helt uvidende betaler alt for mange penge, for deres bredbåndsforbindelse. Der kan være rigtig mange penge at spare, og de fleste personer har sikkert bedre og sjovere ting at bruge deres penge på, end en dyr bredbåndsforbindelse.

Helt grundlæggende kan de personer der betaler for meget, deles op i to forskellige grupper.
De personer der betaler for mere end de har brug for, og dem der kan skifte til et billigere produkt, der matcher deres nuværende.

For at du kan finde det billigste bredbånd, er der tre helt simple trin du skal igennem:

1) Kend dit behov


Det er vigtigt, at du finder ud af hvor stort dit behov er. Der er nemlig ingen grund til at betale for en meget høj hastighed, hvis du ikke har brug for det.
Hvor mange mbit du har brug for, afhænger af hvad du bruger dit net til, og hvor mange personer der skal bruge nettet.
Hvis du kun bruger nettet til at læse nyheder, tjekke mails og lign. kræver det ikke en særlig kraftig forbindelse. Her vil en 10 mbit forbindelse være rigeligt til både en eller flere brugere.

Hvis du derimod spiller online spil, eller benytter tjenester som Youtube, Netflix, Viaplay kræver det en kraftigere forbindelse. Viaplay anbefaler selv, at du har en 10 mbit forbindelse, for at streame HD-indhold.  Det kan dog anbefales at bestille en 15 mbit forbindelse til enkeltpersoner, da der nogle gange kan være brug for f. eks at benytte netværket på flere enheder samtidigt. Hvis der er flere personer der skal benytte netværket, vil en 20 mbit forbindelse i de fleste tilfælde være rigeligt.

2) Sammenlign priser


Når du har fundet dit behov, er du i stand til at sammenligne priser på de forskellige udbydere. Her kan der med fordel benyttes sammenligningstjenester som samlino.dk til at sammenligne priser på bredbånd. På denne måde kan du spare en masse tid, ved at sammenligne alle udbyderne det samme sted.  Ved at indtaste dine behov, kan du hurtigt se, hvilke udbydere der bedst matcher dine kriterier.

3) Vælg det billigste, der matcher dit behov


Når du har sammenlignet priser på de forskellige udbydere, kan du som udgangspunkt vælge det billigste selskab der matcher dit behov. Dog har nogle selskaber andre services og ydelser inkluderet i deres pakker. Hvis der f. eks følger en tjeneste med du allerede betaler for, kan det nogle gange være billigere for dig, at vælge den udbyder.
Ofte er der også penge at spare, ved samle sit bredbånd, mobil og tv hos den samme udbyder. Det kan derfor også være en god ide, at tjekke op på dette.

 

I nogle tilfælde kan du faktisk også spare penge, ved at kontakte din nuværende udbyder, og fortælle dem at du overvejer at skifte til en billigere konkurrent. Dette er især relevant, hvis det er flere år siden, du bestilte dit nuværende abonnement. Dette skyldes at det tilbud du fik tilbage i tiden, formentlig ikke er konkurrencedygtigt længere.

 

 
0
  Se også disse artikler

Add a Comment


CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.