5 Gode råd ved køb af Gamer mus

Posted by:

Herunder vil Philip fortælle om 5 gode råd, når du skal ud og vælge den ultimative nye PC Gamer Mus.
Meget spændende læsning, en stor tak til vores bruger “Philip” for denne flotte artikel / Guide.

Denne artikel er skrevet af Philip, der til daglig skriver om designprodukter.
Senest skrev han om et såkaldt Nordal vitrineskab

I dag viser han en anden side af sig selv. Han skal forsøge sig med noget helt andet.

Ja, som sagt er mit navn Philip, og jeg skal i dag skrive om, hvad du bør være opmærksom på ved køb af en gamer mus. Først bør jeg måske lige tilføje, at jeg har stor viden inden for gaming udstyr. Jeg har selv arbejdet i Bilka’s elektronik afdeling (jovist, de har en del gaming udstyr) i 2 år som sælger. Derudover har jeg også drevet egen gaming webshop, som jeg endte med at lukke, da jeg ville prøve noget nyt. Så jeg er ikke ny i branchen.

Jeg vil springe direkte ud i det og starte med at fortælle lidt om forskellen på henholdsvis laser mus og optisk mus.

 

Skal jeg vælge laser eller optisk?

Laser og optisk har noget at gøre med, hvordan musen registrerer dine bevægelser. En optisk mus virker ikke på alle overflader. For eksempel virker en optisk mus ikke med glas overflader. Det gør en laser mus til gengæld. Den virker på alle slags overflader. Det er faktisk i grove træk forskellene på en optisk mus og en laser mus.

Den optiske mus har altid været gamerens favorit. Det har noget at gøre med, at en laser mus registrerer dine bevægelser, hvis du løfter musen. Så hvis du sidder in-game og er nået helt ud til kanten musemåtten. Så er det bare ærgerligt, når du skal have musen ind på musemåtten igen. Laser musen registrerer nemlig, når du løfter musen op, og det betyder, at dine bevægelser bliver ødelagt.

Den optiske mus reagerer ikke, hvis der ikke er en overflade. Det gør den optiske mus til en rigtig god gamer mus, da ens bevægelser ikke bliver ødelagt.

Skal den være trådløs eller med kabel?

Netop dette spørgsmål er der aldrig enighed om, og det behøver der bestemt heller ikke at være. For ligesom så meget andet så har det noget af gøre med personlige referencer. Der er nemlig fordele og ulemper ved både en trådløs mus og en mus med kabel.

Den største ulempe ved en trådløs mus er, at du skal være indstillet på delay. Det betyder, at din mus ikke altid reagerer lige så hurtigt, som din hånd gør. Dette er grundet det trådløse signal. Der vil for det meste, mere eller mindre, være en forsinkelse, når du spiller med en trådløs mus. Forsinkelsen er dog minimal i dag. Producenterne har udviklet teknologier, der gør, at man næsten ikke lægger mærke til det.

Noget andet er, at en trådløs mus vejer forholdsvis meget. Den trådløse mus har brug for batterier og/eller en form for opladning. Så hvis du godt kan lige at game med en let mus, så bør du ikke købe en trådløs mus. Faktum er derudover også, at din trådløse mus er afhængig af en form for strøm. Måden man oplader musen på er forskellig. Nogle oplades via en docking station, mens andre bruger traditionelle batterier. Men forestil dig at du sidder midt i en vigtig turnering. Ud af det blå går din mus død, og du har ikke noget at stille op. Hvis din mus er batteridrevet, skal du til at finde batterierne frem fra skuffen. Hvis din mus oplades via en docking station, er du mildest talt lidt på spanden.

Jeg prøver ikke på at fraråde en trådløs mus, men jeg vil bare gøre dig opmærksom på ulemperne. Der er jo også fordele ved den trådløse mus. Du er uafhængig af et irriterende kabel, og det er for mange meget vigtigt at være det.

En mus med kabel er mere stabil. Du er altid 100 % sikker på, at signalet ikke svigter. Til gengæld skal du acceptere et, til tider, meget irriterende kabel.

Hvad er DPI og CPI?

DPI står for Dots Per Inch, og CPI står for Counts Per Inch. Begge betegnelser har samme betydning, så du skal ikke blive forvirret, hvis der står DPI det ene sted og CPI et andet sted. DPI er dog den mest kendte betegnelse, og du har sikkert hørt om den før.

Kort fortalt oplyser DPI eller CPI om, hvor følsom sensoren i din gamer mus er. Jo lavere DPI, jo mere skal du flytte på musen, for at den bevæger sig på skærmen. Et lavt DPI tal bliver specielt brugt i fps spil, hvor præcision er alfa omega.

Jo højere DPI, jo mere skal du flytte på musen, for at den bevæger sig på skærmen. Et højt DPI tal bliver brugt i RTS spil som League of Legends. Her har man brug for, at musen hurtigt kan bevæge sig fra side til side.

Mange nye gamer mus har nogle knapper, som kan justere musens DPI. Men det kommer jeg tilbage til senere.

For at gøre det mere overskueligt kan man stille det op på den her måde: 1000-2500 DPI bruges i fps spil. 2500-9000 DPI bruges i rts spil. Det er selvfølgelig meget forenklet, men hvis man er nybegynder, så kan man med fordel stille det op på den måde.

Knapper og software

Gamer mus kan i dag være udstyret med rigtig mange knapper. En traditionel mus har omkring 2-3 knapper. Hvis du er på udkig efter en gamer mus med mange knapper, så kan jeg oplyse, at du kan finde nogle med helt op til 20 knapper!

Spørgsmålet er bare, om du har brug for alle de knapper. Det ville være spild af penge at købe en gamer mus med 20 knapper, hvis du aldrig får brug for dem. Knapperne er i langt de fleste tilfælde specielt egnet til MMO spil. I den software der følger med musen, kan du bestemme, hvad de enkelte knapper skal udløse in-game. Det kan være en bestemt ability, makroer eller lignende.

Hvis du spiller MMO spil, så kan det være nyttigt med mange knapper. Men hvis du bare spiller fps spil, så kan du sagtens holde dig til en mus med omkring 5 knapper. Det ville være overkill at købe en mus med 20 knapper, hvis du kun spiller CS:GO.

Det er vigtigt at nævne, at jo flere knapper du har behov for, des højere bliver musens pris også. Så der er både gode og dårlige sider, hvis du skal have en mus med mange knapper.

Betyder vægten og designet noget?

Det kan du tro, den gør! Vægt og design har altid været de vigtigste kriterier for mig. Det er simpelthen fordi, at designet har afgørende betydning for, om musen passer til min hånd. Samtidig med det har vægten betydning for, hvor let jeg kan bevæge musen.

Der findes ikke en perfekt vægt. Det er individuelt fra person til person. Nogle foretrækker en mus med meget vægt hvilket giver en bedre præcision. Andre foretrækker en let mus hvilket letter presset i løbet af en hel dags gaming.

Producenterne ved godt, at vi ikke kan finde ud af, hvilken vægt vi vil have. Derfor er de også begyndt at udstyre deres mus med vægtklodser. På den måde kan man altid justere vægten efter behov.

Jeg vil til enhver tid anbefale at prøve din gamer mus, før du køber den. Du ved ikke, hvordan den føles i hånden, før du har prøvet den. Det ville være synd at have spildt 1000 kroner på en mus, din hånd ikke matcher.

Forestil dig at du er på shoppingtur!

Ja. Selvom det måske ikke er det, man som gamer bruger allermest tid på, så er den altså god nok. Når du køber din gamer mus, skal du forestille dig, at du er på shoppingtur med familien. Der findes nemlig ikke ”den bedste gamer mus”. Det er forskelligt fra person til person, hvad man synes bedst om.

Til gengæld skal du bruge den viden, jeg lige har givet dig. Og den skal du bruge fornuftigt, når du skal vælge din gamer mus. Sagen er den, at du nu kan forstå de forskellige specifikationer. Du skal vælge en mus, der har de specifikationer, du søger. – Og så skal du lade være med at købe en mus fra MSI, fordi du har hørt, at den skulle være god. Nu har du selv værktøjerne til at finde ud af, hvilken mus der er bedst til dig.

Okay, kan du anbefale en gamer mus?

Ja, det kan du tro. Selvom du selv skal stå for valget, så er det godt at have noget at gå ud fra. Jeg har nu arbejdet med branchen i over 5 år og ved derfor, hvad der godt, og hvad der knapt så godt.

Logitech G700S genopladelig trådløs mus

Logitech-g700s-gaming-musLogitech-G700S-Mus-Bedste-Gamer-mus

Kan købes her:

http://produkt-guiden.dk/mus-tastatur/mus-tradlos/910-003423

Se video omkring den ultimative Logitech G700S Gamer Mus:

Logitech er et af verdens mest anerkendte gaming brands. Deres gamer mus, keyboards og headsets er verdenskendte. Logitech G700S er en fantastisk gamer mus. Jeg synes, den har alt det, en kræsen gamer behøver.

Ikke nok med at den lægger fantastisk i hånden. Den har efter min mening en perfekt vægt (ikke for tung eller for let), og så har den et utal af funktioner.

Så hvorfor denne mus? Jeg synes den er markedets bedste mus fordi:

  • Når musen er løbet tør for strøm, kan den oplades, imens du er in-game. Der medfølger et mikro-USB-kabel, som oplader musen, imens man gamer.
  • Musen har 13 forskellige programmerbare knapper. Du kan fuldstændig selv vælge, hvad de enkelte knapper skal udløse.
  • Ved hjælp af ny teknologi er der intet delay, når du bruger musen. Denne mus er op til 8 gange så hurtig som en almindelig USB-mus.
  • Du har mulighed for at skifte DPI in-game. Det gør du ved at trykke på nogle knapper, som er specielt egnet til det.

Jeg kunne blive ved med at sige mere positivt om musen. Men det tror jeg ikke, der er behov for. Hvis du vil vide mere om musen, så kan du faktisk købe den her på Produkt-Guiden.dk. Og jeg er sikker på, at gutterne kan svare på spørgsmål vedrørende musen.

 

Jeg takker for taletiden her på bloggen. Og jeg takker fordi, du gad at høre på, hvad jeg havde at fortælle. Hvis du vil læse mere om mig, så kan du besøge min personlige blog

 
0
  Se også disse artikler

Add a Comment


CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.