Udskift Batteri i Apple Macbook Pro 13″ Bærbar

Posted by:

 

Skrevet af Nicolaj Christensen
En Stor tak og kæmpe ros til vores trofaste kunde, Nicolaj.

Skift batteri i Macbook Pro 13” mid-2009

Jeg havde i længere tid fået en irriterende besked fra mit batteri ”Service Battery” efterfulgt af en advarselstrekant.

Jeg er ret god til IT, men den havde jeg ikke lige stødt på før, så bekymret som jeg var, googlede jeg lidt rundt og fandt ret hurtigt ud af, at det ikke var noget farligt som sådan. Det betød bare at den skulle indleveres til service og så ville de fixe mit batteri på en eller anden måde.
Det lød så tilgengæld også noget dyrt for at få et over 4 år gammelt batteri helt klart igen. Det holdt også kun strøm i maks. en time og lavede nogle underlige ting med, at den pludseligt kunne finde på at gå ud… 50% strøm tilbage og pludseligt, zap, så gik computeren ud.

Så jeg havde den altid sat til stikkontakten, hvilket også er ret irriterende og knapt så praktisk, når man pendler med tog hver dag.

Apple-macbook-batteri

Så jeg fandt ud af, at for en 4-500 kr. mere end hvad det minimum ville koste at sende den til reparation, kunne jeg få et helt nyt batteri og få både længere levetid og ikke flere pludselige blackouts fra min computer.

Så jeg købte et batteri og de tilhørende skruetrækkere, så jeg kunne få maskinen fra hinanden. Jeg har efterhånden skiftet snart alle dele i min computer, men det her var klart det letteste (måske en delt 1. plads med nye RAM).
http://produkt-guiden.dk/MSPA2632 (Batteri til Macbook Pro 13” mid-2009)
http://produkt-guiden.dk/MSPA4834 (Skruetrækker til Apple Macbook bunddæksel)
http://produkt-guiden.dk/MSPA7059 (Skruetrækker til at afmontere selve batteriet – Tri-Wingle Apple Skruetrækker)

Er du på udkig efter et Apple Macbook Batteri til en anden model? – Så søg her.

Batteri-til-macbook-pro

Bagdelen af computeren skrues af, det er nemt og hurtigt.
Det kan anbefales lige at gøre den ren, da der sidder en del støv der – HUSK dog, ikke at bruge noget væske, støvsuger eller andre ting der er dårlige for elektronik!

Så skal der tages et stik af fra batteri til motherboard.
Det sidder i højre side. Det er også nemt – det anbefales at gøre med et stykke plastic, men jeg har nu altid bare gjort det med hånden…

Så skruer du de to skruer af, som batteriet sidder fast med, løfter batteriet ud (bemærk at du skal lirke det ud, da det sidder på en speciel måde) og voíla, dit batteri er ude.
Så tager du det andet batteri, lirker det i på samme måde, skruer de to skruer fast igen, sætter de to stik fast til motherboard (det ene stik kommer fra dit nye batteri), lægger bagdelen på igen, skruer den fast og du er klart til at køre igen!

Det er nemt klart og det tog mig ikke mere end en lille halv times tid!

 

Se også denne video, som forklare processen ganske fint 🙂

 
1
  Se også disse artikler

Comments

  1. Dorte  April 27, 2018

    Jeg har netop fået mit batteri udskiftet med nyt originalt batteri, men det nye batteri vil ikke lades op. Nogen der har et par ideer til hvordan dette kan fixes?
    Dorte malene

     
    reply

Add a Comment


CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.