Hvornår skal jeg bruge cykellygter? Hent gratis app!

Posted by:

App: Se hvornår du skal huske cykellygterne til vinter.

Vi går de kolde og mørke vintermåneder i møde, og det betyder, at du nu igen skal have cykellygterne frem når du skal til og fra arbejde. Men hvornår er lygterne nødvendige, og hvornår kan du lade dem ligge derhjemme? Denne ny app fortæller dig præcist i hvilket tidsrum cykellygter skal bruges.

App’en er dansk og hedder Lygtetid. Ud fra hvor du er placeret i landet fortæller den dig ganske enkelt i hvilket tidsinterval på den pågældende dag, at det er nødvendigt at bruge cykellygter.

Du installerer bare app’en helt gratis på din telefon, og så kan du lynhurtigt se om du skal have cykellygterne med eller ej, baseret på hvornår solen står op og går ned igen. Det er specielt relevant i overgangsfasen fra efterår til vinter hvor du lige skal vende dig til tidspunkterne igen, og samtidig også når vinteren er slut og vi går mod forår, hvor du gerne skal vide hvornår du ikke længere behøver cykellygterne.

Det er ekstremt vigtigt at du husker cykellygterne så du er synlig i trafikken. I Danmark er det endda lovpligtigt at køre med cykellygter når solen er gået ned, og derfor er det altså endnu mere vigtigt at du husker lygterne når du bevæger dig ud på cykelstierne i de mørke vintermåneder.

Du kan downloade app’en til iPhone helt gratis i App Store: https://itunes.apple.com/dk/app/lygtetid/id730308693

Denne artikel er skrevet af Tobias Ehlig, som driver hjemmesiden eCykelhjelm.dk.

 
0
  Se også disse artikler

Add a Comment


CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.