Optimer hastighed og ydeevne på din iMac og Macbook

Posted by:

Døjer du med en langsom Mac, så er det på tide at få gjort noget ved det.  Der er nemlig en lang række ting, som du kan gøre for at optimere hastigheden og ydeevnen på din Mac. I artiklen vil jeg komme med en lang række tips, som jeg selv har haft gode erfaringer med:

 1. Sluk din Mac efter brug
  Rigtig mange Mac-ejere vælger blot at lukke skærmen ned og lade sin Mac stå i dvale. Hvis man i stedet for vælger at lukke den helt ned ved at trykke på Apple logoet i venstre hjørne og trykke ”Luk ned”, så vil det være med til at gavne ydeevnen. Du sløver nemlig din Mac ved kun at lukke skærmen, da den fortsæt vil bruge cache.
 2. Opdater software
  Det er vigtigt, at du altid har installeret den nyeste software. Når du får besked om en ny softwareopdatering, bør du sørge for at installere den med det samme. Hvis du glemmer det, kan du trykke på Apple-logoet og derefter på ”Softwareopdatering”:
 3. Luk ubrugte programmer
  Selvom du måske ikke er klar over det, så bruger alle åbne programmer både CPU og RAM. Derfor er det vigtigt at sørge for, at lukke de programmer som du ikke bruger ned.
 4. Slet unødvendige programmer
  De fleste Mac-ejere har en række programmer, som de sjældent eller aldrig benytter sig af. Hvis du har nogen unødvendige programmer på din Mac, kan du gøre klogt i at slette dem. Jo færre programmer du har liggende på din hardware, desto bedre hastighed og ydeevne kan du forvente.
 5. Slet brugte extensions
  Et lille tip til at forbedre hastigheden når du er på internettet er at slette unødvendige extensions i din browser. Det gælder især dig, der har Firefox, hvor der findes rigtig mange extensions. Det kan være fristende at downloade disse mange programmer, men det kan forringe ydeevnen. Derfor bør du kun have de mest nødvendige extensions.
 6. Programmer til optimering af ydeevne
  Der findes en lang række programmer til Mac, som sørger for optimering af de indre processor. Der er dog stor forskel på kvaliteten af disse programmer, selvom de alle sammen lyder meget lovende. Jeg har selv gode erfaringer med følgende programmer:

MacKeeper Premium – Programmet koster desværre 389 kr., men det er til gengæld meget effektivt. Programemts primære egenskab er at optimere hastighed og ydeevne, men det indeholder også en række sikkerhedsmoduler. Programmet er på dansk, og licensen varer for evigt.

Speed Up Mac – Dette gratis program til Mac er fantastisk til at fjerne overflødige data samt optimere din Macintosh, hvilket er med til at forbedre hastigheden.

Øvrige små tips:

 • Slet browserdata (cookies, cache m.m.)
 • Slet unødvendige mails
 • Slet ubrugte programmer / billeder / dokumenter på skrivebordet

Artiklen er skrevet af Martin Dyrhøj – Indehaver af http://saftpresseren.dk

 
0
  Se også disse artikler

Add a Comment


CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.