Ny Bærbar skærm (Glossy vs. Matte) LCD

Posted by:

Vi har fået rigtig mange henvendelser omkring hvad forskellen er på en Glossy eller Matte Bærbar Skærm.

Herunder vil vi forsøge at beskrive forskellen på de 2 typer skærme.
(I bund og grund er det ofte en smagssag hvilken som er bedst til behovet).

Glossy vs. Matte Bærbar Skærm
Glossy skærme har mere levende farver og kontrast. Farverne fremstår mere intens og mættet , mens sorte ser dybere.
Dog kan lys, der skinner på skærmen forårsage yderst mærkbare refleksioner.
Sollys er det værst tænkelige scenarie – enten direkte sollys udenfor eller bare sollys, der kommer ind gennem et vindue.
Refleksioner kan gøre en blank skærm stort set ubrugelige i direkte sollys.

Søg efter en ny skærm til din Bærbar her…

Matte skærme har en anti-refleks belægning anvendt på dem, så de er meget bedre til at forebygge refleksioner.
Det er nemmere at se en mat skærm i et lyst rum , uanset om du beskæftiger sig med sollys eller bare intense lys fra overhead- fluorescerende pærer i et kontor.
Ulempen er, at denne belægning gør farverne ser lidt mere kedelig .

Glossy skærme har en tendens til at se bedre ud i butikker, hvor der ikke er nogen klare lys at forårsage blænding, men du måske ønsker en mat skærm, hvis du planlægger at bruge skærmen i et lyst rum . Matte skærme kan modvirke blænding meget bedre, men det betyder ikke rigtig noget, hvis du aldrig kommer til at bruge det i et lyst område .

Her er en lille video som viser forskellen på de 2 skærm typer:

Så hvad skal DU købe?
Hvis du køber en skærm til en stationær computer , og du altid bruge sin skærm i et værelse, der er ikke meget lyse , vil du sikkert gerne en blank skærm for de mere levende farver.

Hvis du køber en bærbar computer og måske ønsker at bruge den udendørs eller i et lyst værelse på solrige dage , vil du sikkert gerne en mat skærm. Selv en mat skærm ikke er perfekt her – i direkte sollys , er du nødt til at få nogle blænding. Det er bare mindre ekstreme på en mat skærm .

På den anden side , måske du køber en stationær computer skærm til et lyst rum , uanset om det er til en reception , der får direkte sollys eller et kontor med lyse overliggende fluorescerende pærer. Du vil sandsynligvis have en mat skærm til at reducere blænding.

Find en Matte eller Glossy skærm til din Bærbar…

Du kan også være at købe en bærbar computer, du har tænkt på at bruge indendørs og ikke i direkte sollys , så du kan foretrække en blank skærm med mere intense farver versus den matte skærm og dens anti- refleks coating .

Lad os være ærlige – det er svært at vide præcis, hvordan du planlægger at bruge en display for hele sin levetid , især hvis det er en bærbar computer. Måske du ønsker en mat skærm for den øgede fleksibilitet , eller måske du ønsker en blank skærm for de mere levende farver. Enten måde, det er et trade-off .

 
2
  Se også disse artikler

Comments

 1. Sonja Hansen  March 24, 2014

  Rigtig god indlæg. Jeg har behov for bærbar som jeg kan bruge i direkte sollys, vil du så anbefale en mat skærm. ? Er der nogen modeller eller mærker der er bedre end andre? Jeg har selv kigget en del på disse modeller http://www.expert.dk/computertablet-baerbar/pl/5/, men kunne godt savne noge konkrete anbefalinger på lige netop denne problemstilling. Er der nogen der kan hjælpe med det?

   
  reply
 2. Mads Hvejsel  March 24, 2014

  Hej Sonja.
  Jeg vil normalt anbefale dig en Mat skærm når du vil bruge den i sollys, det er den skærm type som giver mindst genskin fra solen.

  Held og lykke med din nye Bærbar 🙂

   
  reply

Add a Comment


CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.