Sådan beskytter du din Apple Mac mod virus!

Posted by:

Gæsteindlæg af Martin Stendahl Dyrhøj fra

I denne artikel vil jeg sætte fokus på, hvordan man bedst beskytter sin Mac mod virus.
Jeg har selv en MacBook Pro og har derfor en vis viden om, hvilke programmer og øvrige ting man kan gøre for at beskytte sin Mac mod virus og malware

Det er en skrøne, at Macs ikke kan blive udsat for virus og malware.
Man skal derfor sørge for at beskytte sin Mac lige så meget, som man ville beskytte en hvilken som helst anden PC.

Mens man kan få en lang række gratis antivirusprogrammer til PC, så koster det ofte noget, hvis man har en PC.

Nedenfor giver jeg dig et par tips til, hvordan du bedst beskytter din Mac mod virus:

  • En af de forholdsregler man skal tage er at holde sin Mac opdatereret med den seneste software. Inde i App Store kan du følge med i, om der er kommet nye softwareopdateringer til din Mac. Når du kan se, at der er en ny software, bør du opdatere den så hurtig som muligt. Det gælder ikke kun selve softwaren, men også samtlige programmer / apps på din Mac.

 

  • Det er vigtigt, at man viser ansvarlighed og er kritisk, når man færdes på nettet. Det inkluderer bl.a., at man ikke bør åbne- eller downloade suspekte filer. Som hovedregel bør du altid downloade diverse filer og programmer på den originale hjemmeside. Er du i tvivl om en fil er sikker eller ej, så lad være med at tage chancen.

 

  • Klik ikke på links i mails, som udgiver sig for at være din bank. Denne fremgangsmåde er benyttet meget hos kriminelle, og den kan koste dig dyrt. Du bør i stedet indtaste bankens hjemmeside direkte i browseren.

 

  • Det kan desuden være en fordel at bruge forskellige passwords til diverse sider og kontoer (Facebook, Twitter, bank, mail osv.). Skulle uheldet være ude, så er det en fordel, at man ikke bruger den samme kode til samtlige af sine kontoer.

ac_spare_banner_dk5099b806

Antivirusprogrammer til Mac:

  • VirusBarrier Express – Dette antivirusprogram er til dig, der gerne vil beskytte din Mac mod virus, men ikke kan eller vil bruge penge på det. Antivirusprogrammet er nemlig gratis og downloades fra Mac App Store. Efter min mening er det, det bedste gratis antivirusprogram man kan få til Mac i øjeblikket. Dog har antivirusprogrammet naturligvis også nogle mangler og kan ikke måle sig med andre betalte programmer.

 

  • Intego Premium Bundle – Dette antivirusprogram er for dig, der vil gå langt for at beskytte din Mac mod diverse angreb. Du får den ultimative pakke med backup, virusbeskyttelse, forældrekontrol, privacy-kontrol og meget andet. Dette antivirusprogram koster $60 pr. år, hvilket svarer til omkring 325 kr.
 
0
  Se også disse artikler

Add a Comment


CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.