Få mere ud af bærbar batteriet

Posted by:

Bærbar Batterier er ligesom mennesker – på et eller andet tidspunkt afgår de ved døden. Batterier dør altså på et tidspunkt, men man kan selv gøre meget for at udskyde det uundgåelige.

Hvis dit bærbar batteri allerede er død, kan du finde et nyt ved at bruge vores guide her.


Her får du en lille guide til, hvordan man forlænger levetiden på sit bærbar batteri så meget som muligt.

Lad ikke batteriet løbe tør
Et lithium ion-batteri (Findes i alle nyere typer bærbare computere) har ikke godt af at blive afladt fuldstændig til 0,00%

Der sker dog ikke den store skade, hvis det sker en enkelt gang eller to, men hvis man tømmer batteriet gang på gang, så bliver levetiden på dit bærbar batteri hurtigere kortere. Den gode nyhed er, at det sandsynligvis heller ikke kan lade sig gøre at køre batteriet helt ned – med mindre man virkelig gør en indsats for det. De fleste moderne bærbare computere er designet til at lukke ned, før batteriet er helt tømt.

 

Hold batteriet koldt Varme ødelægger bærbar batteriet og reducerer dets levetid. Når man bruger en bærbar computer, skal man sørge for, at der er fri adgang for ventilationen og den er ren.

Man skal aldrig sætte en bærbar computer på en pude eller en dyne. Det er desuden en god ide med jævne mellemrum at rense blæseren med trykluft. Enten luft på dåse, som man kan købe i de fleste computer-forretninger eller med trykluft fra kompressoren ude i værkstedet. HUSK altid at slukke computeren HELT inden.

 

Myte: Flere RAM giver bedre batteri-levetid Det er rigtigt, at mere RAM betyder mindre brug af harddisken, og også at harddisken bruger en del elektricitet. Men RAM bruger også strøm, og med mindre man skal lave en masse multitasking (og det er en dårlig ide, hvis man kører uden strømstik), så vil mere RAM ikke reducere brugen af harddisken.

 

Myte: Læg batteriet i køleskabet Nogle folk anbefaler, at man opbevarer sit batteri i en pose i køleskabet. Men selv om batteriet skal holdes køligt, så er det sidste, man skal ønske sig, et vådt batteri, og i et køleskab er der stor risiko for kondensvand. Det er meget bedre at lægge batteriet i et helt almindeligt skab.

Det er heller ikke nogen god ide at lade batteriet ligge ubrugt hen i alt for lang tid. Hvis man ikke har brugt det i nogle måneder, så kan man lige tage det frem og sætte det i computeren i et par timer. Og hvis man så skal have den bærbare med ud i verden, så er det bedst, hvis man sætter batteriet i et stykke tid i forvejen og lader det oplade ved hjælp af strømstikket. Giv det tid til at lade helt op, inden stikket tages ud.

 

Myte: Man skal aldrig oplade batteriet helt Dette punkt skaber en del uenighed. Nogle eksperter er for, mens andre er imod. På trods af modstridende synspunkter er vi endt med at tro på, at man gerne må oplade batteriet helt. Fordelen ved at forlade hjemmet med et fyldt batteri – man kan bruge sin pc i længere tid mellem opladningerne – er risikoen værd.

Husk at vi altid kan hjælpe dig med at finde præcis det batteri som passer til din bærbar model.

 
0
  Se også disse artikler

Add a Comment


CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.